Vivento
Neem je lot in eigen handen

Ik wil stappen zetten, risico’s nemen. Geen blinde ambitie maar vanuit een visie waarin we als bedrijf overleven. Drie jaar geleden zagen we aankomen dat onze prijzen verder onder druk zouden komen te staan. We ontwikkelden een visie om nieuwe diensten aan te bieden. Het kost tijd, geduld en inventiviteit om dat proces met alle stakeholders tot een goed einde te brengen. Dan wil ik me niet bezig houden met de vraag of ik mijn mensen kan vertrouwen. Daar hoef ik niet achteraan.

Vertrouwen

Vertrouwen betekent voor mij dat iemand op verschillende plekken hetzelfde verhaal vertelt. Het ontbreken hiervan heeft me bij een ander bedrijf zelfs doen besluiten om weg te gaan. Het betekent ook dat de managers waarmee ik werk, weten waar ze het over hebben. Als ze geen meester zijn over de materie, hebben ze in het management weinig te zoeken. Ik verwacht van mensen dat ze hun lot in eigen handen nemen. Je mag me best vertellen wat het probleem is, maar ik wil ook weten wat je analyse is en welke oplossing je in gedachten hebt. Dit vraagt om veiligheid en vertrouwen van mijn kant. Door te vertellen waar ik mee bezig ben, feedback te geven en kaders duidelijk te maken.

Ik kijk mee, maar controleer niet, ik hoor het wel als je er niet uit komt.

Ik houd van vrijheid. Mij moet je ook niet vragen om op de winkel te passen. Vrijheid neem je. Dat begint bij weten wat je wil, je eigen manager managen. Ze voorzien van informatie, laten zien dat je met de goede dingen bezig bent en tegelijk onder de radar blijven, rekening houden met de kaders en je nek uitsteken. Neem je lot in eigen handen en doe iets!

Start jouw 4V effect

Pank Hertsenberg
Algemeen directeur
Toyota Material Handling

Lees meer 4V verhalen