Blogs

Verschillende verhalen, soms vanuit onszelf, soms vanuit anderen, die allemaal gelinkt zijn aan de 4V's. Laat je inspireren en laat het ons weten als je graag een bepaald onderwerp belicht wil zien.


The body never lies

Vertel mensen de theorie over de 4V’s en ze weten een beetje hoe het zit. Laat een team ervaren hoe zij de 4V’s beleven en ze gaan het verstaan. Mooier nog, ze verlangen ernaar om het te gaan leven. ‘In de ervaring’ is steeds vaker de route die we volgen om mensen/teams te laten ontdekken wat ze hebben te leren. Werken met wat het lichaam vaak al lang weet, maar waar we (helaas) niet meer naar luisteren. Zo mooi om te zien wat er gebeurd als mensen ontdekken wat hun lichaam eigenlijk te vertellen heeft.

Lees meer »

"Ik heb jullie zo gemist"

Teambuilding na Corona tijd. Zij is degene die alles scherp heeft, die het hele team faciliteert. Zij is zo’n typische alleskunner, de kurk waar het hele team op drijft. Iedereen kan bij haar terecht en zeker in Corona tijd. Tja en dan krijgt ze, tijdens een bijzondere teamsessie, de vraag: “Op wie leun jij? Waar vind jij even steun?” Ze slikt, tranen springen in haar ogen en ze blijft even stil. Dan komt het hoge woord eruit: “ik heb jullie zo gemist.” Het team is er stil van en beseft: we hebben wel hard doorgewerkt, maar te weinig naar elkaar omgekeken.

Lees meer »

De Ideeëngenerator

Vannacht gebeurde het weer……...... Om 02:25 uur werd ik wakker. Alle plannen waar ik de afgelopen weken op heb zitten broeden kwamen langs en werden voor een groot deel (in mijn gedachten) uitgewerkt, verfijnd en aangevuld met nieuwe ideeën. Van nieuwe leergroepen met millennials tot het zelf gaan bouwen van een trainingscentrum…… (nee, ik droomde niet…. :-))

Lees meer »

"Iedereen moet elkaar willen helpen"

Klanten van Knol Bouw uit Hasselt zien dat zij zich onderscheiden door de goede afstemming en samenwerking. Dat is precies waarin eigenaar Herman Knol het verschil wil maken. “We willen niet in de valkuil stappen om gelijk met de techniek bezig te gaan. Dat is een kunstje en dat kunnen er heel veel. Onze toegevoegde waarde zit in het proces er omheen, dat dat veel soepeler verloopt.”

Lees meer »

Practice what you preach

‘Je kunt mensen begeleiden, tot zover als je zelf bent’. Een mooie uitspraak wellicht, maar waar zijn wij dan als team Vivento? Hoe is onze dynamiek? Hoe is ons contact?Het afgelopen jaar hebben we intern ook niet stil gezeten. In onze teamontwikkeling en gezamenlijke analyse zijn we weer bepaald bij wat echt bijdraagt aan een gezond team (met 4V effect). Graag willen we hier wat van delen met jullie. Want wij geloven in ‘Practise what you preach’.

Lees meer »