De Ideeëngenerator

Vannacht gebeurde het weer……...... Om 02:25 uur werd ik wakker. Alle plannen waar ik de afgelopen weken op heb zitten broeden kwamen langs en werden voor een groot deel (in mijn gedachten) uitgewerkt, verfijnd en aangevuld met nieuwe ideeën. Van nieuwe leergroepen met millennials tot het zelf gaan bouwen van een trainingscentrum…… (nee, ik droomde niet…. :-))

 

Ken je dat? Zo’n gedachtestroom die niet meer stopt; een generator waar geen uitknop op zit. De ideeën bleven komen, echt om moe van te worden, figuurlijk en letterlijk, 2 ½ uur later viel ik namelijk pas in slaap. Tegelijk, ook heerlijk om mee te zwemmen in een stroom van ideeën en plannen. En vaak krijg ik dan zin om er midden in de nacht meteen mee aan het werk te gaan. Maar ja, vandaag moet er ook gewoon gewerkt worden, dus toch maar blijven liggen en rond 04:50 uur weer in slaap gevallen.

 

Nu zal ik je niet vermoeien met alle ideeën die vannacht langs kwamen, maar concrete plannen voor 2021 deel ik graag met je:

  • We starten D.V. met de 9de jaargang Verbindend Leiderschap
  • We vertrouwen erop nog dit voorjaar alweer de 16de leergang Meesterschap in Verbinding te starten  
  • Het werk gaat zich meer toespitsen op millennials (Young Leaders) en op ondernemers, c.q. leiders (Executives).
  • Een nieuw inspirerend jaarprogramma voor de 4V-leaders is uitgewerkt en de contouren voor een tweede jaarprogramma voor de Young 4V-leaders zijn geschetst.                                                                                     En ja, om dan toch een ideetje van vannacht te lanceren ….. hoe mooi zou het zijn als deze groepen elkaar gaan ontmoeten. Wat gaan ze dan van elkaar leren en hoe inspirerend kan dat zijn! Daar kan ik nu al naar uitzien.
  • Als laatste willen we de online 4V-Masterclass veel meer bedrijfsbreed gaan inzetten. De eerste ervaringen zijn veelbelovend: “als iedereen dit doorloopt, dan verandert onze cultuur zelfs vanachter een schermpje…….”.
  • Onze 4V Visie blijft de basis en in al onze activiteiten blijven we werken aan en vanuit het 4V effect.

 

En wat het bouwen van een eigen trainingscentrum (wel helemaal van hout natuurlijk :-)) betreft: de meeste dromen zijn bedrog, maar sommige ……. Tsja, eerst maar eens bouwgrond zien te vinden.