Wij krijgen de sleutels van het huis

De leergangen van Vivento hebben mij geholpen om me meer bewust te worden van de invloed die ik heb als leidinggevende op ons team. Het verder integreren van kernwaarden als veiligheid en vertrouwen heeft bewerkstelligd dat we een team hebben met mensen die oog hebben voor elkaar. Ons personeelsverloop is denk ik mede daardoor laag en de teamgeest hoog. 

 

Arch-IT levert administratieve software voor bedrijven. We automatiseren en verbeteren processen die het hart van een organisatie raken. We zien vaak gevoelige informatie en soms voelt het dan ook alsof onze klanten ons de sleutels van hun huis overhandigen. Dat vraagt om een groot vertrouwen in ons en dat wil ik waarmaken. Dat begint bij het team, want zij zijn de mensen die het uiteindelijk in de praktijk moeten waarmaken.

 

Vertrouwen start onderling en werkt dan door

Eén iemand weet nooit ‘alles’. Dat maakt dat ik de mensen in ons team aanmoedig om echt aandacht voor elkaar te hebben. Alleen door ons kwetsbaar naar elkaar op te stellen over dingen waar we even niet uitkomen kunnen we elkaar helpen. En zo’n houding werkt ook door in de onderlinge contacten als het even niet over ‘de zaak’ gaat. Veel klanten maken jaar in, jaar uit, de keus om te blijven samenwerken met ons. Dat vertrouwen van klanten in ons zie ik als een bevestiging van onze keus om betrouwbaar te willen zijn voor hen.

 

Charles Rommelaar
Mede-eigenaar & oprichter Arch-IT BV


«   »