Vivento
Verbinden is mijn werk

Eén van de belangrijkste aspecten van mijn werk vind ik het tot stand brengen van verbindingen tussen mensen. Tussen medewerker en management, management en directie en ook tussen medewerkers onderling. In mijn ogen staat of valt het succes van de organisatie met verbinding. Met plezier naar je werk gaan, elkaar vertrouwen en een stapje extra willen doen, het is allemaal afhankelijk van hoe je met elkaar verbonden bent.

Is dat nou nodig?

Als HR worden we ingeschakeld wanneer de verbinding er even niet is; een manager en medewerker weten elkaar niet te vinden. De eerste stap is ze dan met elkaar in gesprek brengen. “Is dat nou nodig?”, vragen collega’s me wel eens. En inderdaad het is niet ingewikkeld en voelt misschien wat overdreven, maar het is de eerste stap naar verbinding!

Verbinding is cruciaal voor het succes van de organisatie.

Iedere keer verbaas ik me er weer over dat er een drempel is om het gesprek met elkaar aan te gaan. Er is wrijving, maar wat zit daar achter? Daar wordt niet over gesproken en zo houden mensen hun aannames en denkbeelden in stand. Tijdens een gesprek kunnen ze vertellen wat er in hun beleving speelt en door die openheid vinden ze elkaar meestal weer.

Verbinding is cruciaal voor het succes van de organisatie. Onbewust wist ik dit al, maar door de leergang van Vivento heb ik het nu helderder in beeld. Ik kan het nu sneller bespreekbaar maken en mensen helpen om met elkaar te verbinden.

Start jouw 4V effect

Janneke Wolbers
HR manager

Lees meer 4V verhalen