Vivento
Week van Verbinding

In deze periode is er volop verschillende plekken aandacht voor verbinding. En wij, Vivento, die gaan voor verbinding, kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. We willen jullie dan ook graag inspireren vandaag. Het landelijk initiatief in deze week heet Samen tegen eenzaamheid. Dat is een prachtig thema. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Het is goed om dat bespreekbaar te maken en aandacht te geven.

Tegelijk voelen we dat dit twee kanten heeft. Iemand voelt zich eenzaam, hoe kan dit? Natuurlijk heeft dit meerdere oorzaken. Maar nu over jou…

Voel jij je weleens eenzaam en wat doe je dan? Heb jij geleerd om steun te vragen, om uit te reiken? Of heb je misschien meegekregen om vooral je eigen boontjes te doppen. Zien mensen dat je eenzaam bent of laat je het liever niet merken.

Wij dagen je uit bespreekbaar te maken hoe je je voelt. Niet alleen aan je partner, maar vertel eens aan je collega hoe het echt met je gaat, wat je mist, waar je verdrietig over bent, wat je raakt. Dit maakt namelijk dat je contact maakt en je je meteen niet meer zo alleen voelt. Je hoeft niet in je huisje opgesloten te zitten om je alleen te voelen. Dit kan zelfs met veel mensen om je heen. Het gaat erom hoe je het vanbinnen voelt en dat kan je niet altijd van buiten zien. Om dat naar buiten te brengen is best spannend, maar we gunnen je de uitdaging. Durf je te uiten en je zal merken dat je contact ervaart, misschien zelfs liefde van de ander. Hoe mooi is dat?