Vivento
Ik mag doen waar ik in geloof

Als medewerker bij de Rabobank dacht ik na over publiek/private samenwerking voor financiële redzaamheid. Daar ligt mijn hart en in mijn werk was ik er al mee bezig in de Sallandse Dialoog. Het plaatje werd heel concreet in een droom waarin ik het allemaal voor me zag. Wat we als bank kunnen doen, met wie we kunnen samenwerken, wat daarin nodig is.

Dit plan heeft binnen de Rabobank brede steun gekregen en als spin off zijn we een samenwerking aangegaan met Sociaal Werk Nederland. Inmiddels wordt er in 15 regio’s een netwerk opgebouwd met publieke en private partijen om armoede te bestrijden en iedereen de kans te geven om iets van zijn leven te maken. Diep van binnen is mijn motivatie dat iedereen een kans verdient. Het voelt als groot onrecht wanneer iemand die kans niet krijgt en daar wil ik me voor inzetten.

Verbinding is hierin voor mij een sleutelwoord.

Ik ben een plan gaan schrijven en heb dat in samenwerking met twee collega’s gedaan. Terwijl mijn eerdere neiging was om een goed idee voor mezelf te houden. De verbinding bleek naast inspirerend ook mijn redding. Doordat ik mijn baan als manager combineerde met mijn nieuwe rol, had ik veel te veel op mijn bordje en viel ik drie maanden uit. Mijn twee partners hadden inmiddels zoveel commitment dat ze het van me hebben overgenomen. Als zij niet waren doorgegaan, was er nu niets meer geweest.

Diep van binnen is mijn motivatie dat iedereen een kans verdient.

Verbinding is ook het hart onze samenwerking met Sociaal Werk Nederland, waarbij iedereen een gezond eigen belang heeft om hierin mee te doen. Voor mij persoonlijk dat ik doe waar ik in geloof, voor de bank dat we onze maatschappelijke rol duidelijk zichtbaar maken en dat minder schulden hoeven af te boeken en voor andere partijen weer wat anders. Ik ervaar dat het gezond is om het hier open over te hebben en dat de samenwerking hierdoor duurzamer wordt.

Start jouw 4V effect

Paul Bakker
Ontwikkelaar publiek/private netwerken
Rabobank Salland/Nederland

Lees meer 4V verhalen