Vivento
Maken we nog echt contact?

Ben je jaren coach in verbinding en blijf je toch uit contact… Het overkwam mij (of beter, ik liet het gebeuren) enkele weken geleden. Gewoon niet in contact met mijn lichaam, te lang signalen genegeerd en maar door werken. De 4V’s zijn me blijkbaar veel (te veel) waard.

In die tijd werd ik gevoed met wijsheid: ‘Luister naar het gefluister van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen'. Au, die was raak en hoe langer ik erbij stil sta, hoe meer ik de waarheid ervan inzie.

In contact met jezelf daar begint het. Luisteren naar het eerlijke verhaal en jezelf oprecht onder ogen zien. Tja, dan kunnen we weer echt contact maken met die ander. Die ander die zo graag begrepen wordt, die het nodig heeft dat iemand empathisch nabij is en niet zozeer op afstand zijn of haar sympathie betuigt.

Ben jij in contact met jezelf, maak jij nog echt contact? Hoe empathisch ben jij nabij?

Laat dit filmpje je inspireren en ga, juist in de hectische weken voor ons, voor echt contact!

Bram Beute