Vivento
Coachvraag van de week – relax

 

Relax

Gun jij jezelf momenten van luieren? Even lekker achterover? Mag jij voor jezelf even niet productief zijn? Hoe zit dat eigenlijk met jouw hangmatmoment?

Dit ziet er wel relaxed uit, maar in alle eerlijkheid, hier ben ik nog niet zo goed in. Ja, in een hangmat liggen, dat lukt prima. Maar echt rust nemen. Zelf in mijn hangmat kan ik zomaar nog wat mailtjes wegwerken of nog even een paar telefoontjes plegen en dus is de rust alweer verdwenen. Dus juist in deze week, de week van de werkstress, willen wij jou stilzetten bij ‘hoe relax jij?’ Hoe kom jij tot rust? En durf je daarvoor te kiezen? We reiken je daar graag twee handvaten aan.

1. De eerste is, beweeg van moeten naar willen. Want wat moeten we veel. En vraag jezelf eens af van wie moet dat eigenlijk? En waarom moet dat eigenlijk en moet dat wel echt? De uitdaging is: ontdek waar jij echt zin in kan krijgen. Waar je enthousiast over bent. Daar zit waarschijnlijk je grote wilskracht, wat je echt wilt.

2. De tweede is: leef met begrenzing. Durf dus te kiezen voor minder. Ga niet altijd voor meer en sneller en beter en effectiever. Neem gewoon genoegen met dat wat ook een beetje minder kan zijn. Die hoge lat die jij voor jezelf hebt gelegd of die anderen voor jou leggen, leg die gerust omlaag.

En dan ga je merken dat als je meer doet wat je wilt en minder wat je moet, dat je letterlijk kiest voor minder, dat de werkstress gaat afnemen. Dat je echt wat relaxter in het leven staat. En dan ontdek je zomaar dat juist door minder werkstress jij effectiever wordt. Dat je meer werk verzet en dat je de spanning niet langer bij je draagt.

Bram Beute
12 november 2019

Behoefte aan meer ontspanning? Daar kun je de tijd voor nemen! Maak een afspraak met een van onze coaches:

info@vivento.nl