Vivento
Coachvraag van de week – balans

Ben jij op zoek naar de balans in je leven? De balans tussen werk en privé? De balans in geven en ontvangen? Of nog op een heel ander gebied. Gun jezelf deze twee minuten om hier even bij stil te staan en te ontdekken welke stap je kunt zetten.

Vind meer balans door persoonlijke coaching

In balans zijn

“Bewaak je balans.” “Zorg dat je wel je balans bewaart.”

We horen het steeds vaker. Het lijkt wel een heel ding te zijn. Blijkbaar zijn we bang om in onbalans te raken. Stel je voor, straks val jij nog om. En ja we leven in een intensieve tijd en er komt heel veel op je af. En hoe bewaar je dan de balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning, tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor al die anderen. Dat staat of valt met de keuzes die jij maakt.

Hoe kies jij? Hoe kies jij voor die andere kant? Zodat je inderdaad leert om gaan met de voortdurende onbalans. Want zo is het leven. En dus is aan jou de vraag: hoe kies jij voor die andere kant? Hoe kies jij voor meer privé als je op gaat in je werk? Hoe kies jij om te zorgen voor die ander als je alleen maar bezig bent met jezelf? Hoe kies jij? En hoe bewaar jij de balans?

De uitdaging is dus voor jou: wat is jouw keuze van morgen? Om is helemaal naar die andere kant te neigen. Die andere kant die jij vaak onbelicht raakt. En wel zo te kiezen dat je opnieuw de onbalans gaat ervaren.

Bram Beute, 19 oktober 2019