Vivento
Aandacht maakt alles…

Vorige week hadden we als team een ochtend over de visie van Vivento. Toen zei Bram: ‘ooit begon ik Vivento omdat mijn verlangen was dat niemand meer eenzaam zou zijn’. Dit zei hij natuurlijk niet voor niks. Ook Bram heeft zich regelmatig eenzaam gevoeld. Ik herken dit. Durf ik te komen met hoe het echt met me gaat? Durf ik in mijn relaties aan te geven dat ik me toch wel eens alleen voel. Het bracht me op een onderzoek uit 2013, waarin stond dat bijna 40% van de volwassen Nederlanders zich eenzaam voelt. Een op de drie Nederlanders boven de 18 jaar zei zich ‘enigszins eenzaam’ te voelen en bijna een op de tien gaf aan ‘(zeer) ernstig eenzaam’ te zijn.

Rust pakken

Hoe leren wij het onze kinderen eigenlijk? Veel ouders staan kijkend op hun telefoon op het schoolplein te wachten. Voordat de vergadering start, checken wij nog even de laatste meldingen op onze telefoon. Wachtend op de trein is HET moment om je mobiel erbij te pakken…
En dan is het zomer. Het zet mij tot nadenken. Wat ga ik doen? Wat ga jij doen? Ik hoor je denken…'rust pakken'.. Oké! Maar hoe doe jij dat? Eindelijk tijd voor Candy Crush, LinkedIn, etc of ’s ochtends toch het laatste nieuws checken? Of…?

Echt contact maken

Voor de volgende generatie wordt het steeds moeilijker om echt contact te maken met mensen. Wat ga jij daaraan bijdragen om ze bewust te maken, hoe belangrijk het is om iemand 100% aandacht te geven. Misschien iets waar jij zelf ook zo naar verlangt hebt? Het filmpje wat we graag met jou delen, is een prachtig voorbeeld hiervan. Zeg je buurman gedag, vraag je collega hoe het is vooraf aan de vergadering, vraag je kinderen of ze nog gedroomd hebben aan de ontbijttafel. Enz..

Namens team Vivento wens ik jou een rustige en ontspannen zomer toe, met veel aandachtvolle contactmomenten, in je gezin of daarbuiten! Geniet ervan!
Regine